Broń zdobyta przez Niemców podczas kampani wrześniowej ?
Broń zdobyta przez Niemców podczas kampani wrześniowej ?
Wymieńcie jaką broń zdobyli na nas niemcy podczas września 1939 i czy używali jej w następnej fazie II wojny światowej>
Ciekawe. Mógłbyś podać kilka szczegółów bo ja pierwszy raz słyszę.macgie29 pisze:Czołgi 7TP były używane w Operacji "Barbarossa".
macgie29 pisze:Ciekawe było, że jak niemcy zdobyli TKS i TK - 3 to uznali, że tego potrzebowali
Kolejna ciekawa "rewelacja". Chętnie dowiem się więcej.
W Wojnie Zimowej były używane działka Boforsa nie przez Niemców ale przez Finów, i nie z Polski tylko ze Szwecji. Po za tym masz rację że były używane we Francji, Rosji i pewnie w innych krajach. Od siebie dodam że używano ich aż do 1945 r.macgie29 pisze: Działa bofors 37 mm były używane w Wojnie zimowej, Walkach we Francji i w Rosji.
Tutaj jest strona z wyszczególnioną zdobyczą wojenną Niemców (choć sądzę że to nie wszystko):
http://www.panzerworld.net/fallweiss
Prawda jest taka, ze Niemcy zwłaszcza pod koniec wojny walczyli czym się da...
Zresztą tego wymagał front... Polacy, Francuzi, Włosi, Anglicy, Amerykanie, Japończycy, Finowie, i Rumuni wcale nie byli lepsi...
W 1939, pod Tobrukiem, we Francji i w krytycznych momentach na froncie wschodnim wszyscy oni walczyli wszystkim, co było pod ręką... Jak dla mnie najbardziej zdeterminowani byli Japończycy... Słyszeliście przypadek o żołnierzu japońskim, który wyszedł z dżungli 26 lat po wojnie???
Zresztą tego wymagał front... Polacy, Francuzi, Włosi, Anglicy, Amerykanie, Japończycy, Finowie, i Rumuni wcale nie byli lepsi...

W 1939, pod Tobrukiem, we Francji i w krytycznych momentach na froncie wschodnim wszyscy oni walczyli wszystkim, co było pod ręką... Jak dla mnie najbardziej zdeterminowani byli Japończycy... Słyszeliście przypadek o żołnierzu japońskim, który wyszedł z dżungli 26 lat po wojnie???