Kolekcjonerstwo- moje modele :)
Kiedyś miałem modele plastikowe PZL P.23 Karaś, PZL 37 Łoś PZL P.7a ale musiałem zlikwidować. MatriX sklejasz tylko pojazdy i samoloty. Mnie się podobają malowane figurki żołnierzyków, jeśli masz takie figurki z września 1939 to wklej fotki. Mam jeszcze takie pytanie czy Polsce wydano większy zestaw plastikowych żołnierzyków z okresu września, 1939 jeśli tak to gdzie można takowy kopić.
odp
Wiec tak.Co do wypowiedzi kolegi
Sklejam różne modele. W swojej kolekcji posiadam okręty podwodne,lotniskowce,czołgi,tankietki,samoloty,1 pociąg.Figurek żołnierzy '39 nie mam bo nie mam aż takiego dostępu.Po drugie jestem jeszcze za małe "g..." na to aby jeździć po Polsce a po trzecie nie ma dużego wyboru tych że figurek.Oczywiście,napewno jak będę miał coś godnego polecenia lub pokazania na tym forum to oczywiście pokaże.
Sklejam różne modele. W swojej kolekcji posiadam okręty podwodne,lotniskowce,czołgi,tankietki,samoloty,1 pociąg.Figurek żołnierzy '39 nie mam bo nie mam aż takiego dostępu.Po drugie jestem jeszcze za małe "g..." na to aby jeździć po Polsce a po trzecie nie ma dużego wyboru tych że figurek.Oczywiście,napewno jak będę miał coś godnego polecenia lub pokazania na tym forum to oczywiście pokaże.
Wszystkim dziękuje odpowiedzi. Zwróciłem uwagę na korowe żołnierzyki, ponieważ są ładne zwłaszcza te zagraniczne. Posiadam dość dużą kolekcję, żołnierzyków plastikowych nie pomalowanych wyprodukowanych w PRL-u, chociaż teraz zaniedbaną. Jednak podczas zbierania kolekcji nie udało mi się natrafić na żołnierzyki z września 1939 a chciałbym je mieć w kolekcji. Do dziś nie rozumiem, dlaczego w Polsce tak trudno kupić żołnierzyki z września 1939 r. Może trzeba poszukać w ofercie zagranicznych firm modelarskich.