rkm wz. 28 lub pistolet vis
rkm wz. 28 lub pistolet vis
panowie mam takie pytanko: czy nie wie któryś z was gdzie można by nabyć taki rkm czy nawet części do niego zeby można było poskladać?? i jeszcze czy ktos wie gdzie mogę dostać visa ??? z góry dziękuję
PS: mam pytanko : czy jak bym znalazł broń za pomoca wykrywacza czy jest jakaś szansa że nadawała by się ona do użytku, np. taki rkm wz.28 ??? Pozdrawiam
PS: mam pytanko : czy jak bym znalazł broń za pomoca wykrywacza czy jest jakaś szansa że nadawała by się ona do użytku, np. taki rkm wz.28 ??? Pozdrawiam
Broń to ci nie wybuchnie, ewentualnie amunicja a tej raczej brakowało takiemu żołnierzowi co broń zakopywał, zresztą zwykle ją w szmaty owijano, ewentualnie przykrywano czymś i zakopywano.
Szmaty już raczej nie istnieją a w ziemi jak wiadomo wszystko szybko rdzewieje, więc się nie napalaj, szczęście będziesz miał jak coś znajdziesz, był taki program na tvp info było nie minęło co szukali rzeczy z września , dużymi sprawdzającymi głęboko wykrywaczami i nic nie znajdowali więc wątpię byś ty chodząc (zakładam ,że masz zwyczajny nieduży , ręczny wykrywacz) po lesie znajdziesz coś, jest szansa ale raczej potraktuj to jak zabawę a nie ,że koniecznie musisz znalezć .
Szmaty już raczej nie istnieją a w ziemi jak wiadomo wszystko szybko rdzewieje, więc się nie napalaj, szczęście będziesz miał jak coś znajdziesz, był taki program na tvp info było nie minęło co szukali rzeczy z września , dużymi sprawdzającymi głęboko wykrywaczami i nic nie znajdowali więc wątpię byś ty chodząc (zakładam ,że masz zwyczajny nieduży , ręczny wykrywacz) po lesie znajdziesz coś, jest szansa ale raczej potraktuj to jak zabawę a nie ,że koniecznie musisz znalezć .
Ja jakiś czas temu przypadkiem znalazłem małą łuskę. I nie potrafię zlokalizować miejsca produkcji. Sprawdzałem na www.ioh.pl , ale nie mają jej w swojej bazie. Rok produkcji 1929 rok. Symbole SB---V. Kto wie co to może być za zakład zbrojeniowy?
A wyobrażasz sobie jak będzie wyglądał zamek albo spust ?? Reakcja utleniania , zwłaszcza w ziemi postępuje szybko, musiałbyś mieć farta by trafić na dobrze zakonserwowaną broń, a nawet gdybyś próbował oczyścić, hmmmm chyba już by dobrze nie działał , wszystko by w środku było niedopasowane po ewentualnym ścieraniu rdzy.
tego się bałem szczerze to myślalem że to może być problemem ale cóż, pożyjemy zobaczymy. najpierw to musze cos znalesc hehe . a wlasnie tak jak już wcześniej wspomniałem, mój kuzyn-historyk mówił mi jak to nie raz partyzanci zakopywali w smarach i wogole nie raz wszystko co mieli w beczkach w smarach to jeśli tak było i np. bym znalazł to chyba inna bajka co nie. pozdro