To od początku...
inna sprawa, że rogatywki raczej przypominają wersje polowa niż galową usztywnianą, więc raczej nie jest to jakaś oficjalna wizyta ani święto pułku
Rogatywka polowa wz.37 (bo chyba o tą przedmówcy chodzi), potocznie zwana "polówką" była identyczna dla wszystkich rodzajów broni, służb i stopni. Nie miała żadnych odznaczeń, insygni itp. poza białym orłem na czole, w górnej częsci. Te na zdjęciu do tego typu nie należą.
W użyciu były też też wersje nieusztywniane rogatywek. Nie pomnę już wzoru jakiego to jest czapka (przed usztywnianą wz.35), ale niekiedy oficerowie nosili je dla tak zwanego "fasonu".
BTW. Nie było czegoś takiego, jak rogatywka "galowa". Garnizonowa i polowa. To wszystko.
Też krój rogatywki mi raczej nie pasuje wiec to zdjęcie jest wykonane raczej w latach 20 niż w 30.
Nie do końca niestety orientuję się jak to było z modą oficerską (mundury oficerowie szyli sobie własnym sumptem), ale kurtki wyglądają mi na inspirowane wz.36. Dlatego raczej obstawiałbym drugą połowę lat 30-tych.
Budynek po prawej stronie już chyba gdzieś widziałem na zdjęciu. Co do architektury: na koszary w Płocku lub Pułtusku budynki za wysokie (3 kondygnacje) trochę przypomina te z Ciechanowa, ale jest problem tu niema tynku na zdjęciu a obecnie jest, więc trudno porównać detale.
W pułtusku są trój kondygnacyjne koszary (z tego co pamiętam, mogę się mylić). Ale tam stacjonował 13pp co do kawalerii ma się nijak. Może faktycznie Ciechanów, gdzie stacjonował 11p.uł.?
do końca nie jestem pewny czy raczej nie trzeba szukać po jednostkach piechoty, bo na kawalerie nic faktycznie nie wskazuje.
Na piechotę wskazywało by jedno: ciemne (na czarno-białym zdjęciu) czyli w "kolorze" granatowe łapki na całą szerokośc kołnierza. Takich tu nie uświadczymy. Za to mamy primo: w tle proporczyk kawaleryjski; secundo: na kołnierzach generałów proporczyki kawaleryjskie. Ale z kolei tu sama prawie generalicja. A z tymi to pojęcia nie mam jak było
Dalej więc upieram się przy moim tropie (acz zgadzam się z tym Ciechanowem)